Wie schrijft het meest carnavelske gedicht?

28-12-2020 | Nieuws-2021

Stichting Kielegat is momenteel druk met de voorbereiding van de meest memorabele carnaval aller tijden. Een van de onderdelen van het alternatieve programma wordt de Oeleviering. Niet helemaal op de traditionele manier zoals we gewend zijn. Maar zeker met genoeg elementen die u zult herkennen. Zo ook de vorig jaar geïntroduceerde gedichtenwedstrijd. Juist in deze tijd snakt het Kielegat naar een vrolijker geluid. Wie schrijft het meest carnavaleske carnavalsgedicht dit jaar?

Een polonaise van vrolijk dansende woorden
Met carnaval wordt op allerlei manieren de creativiteit in de mensen aangesproken. Dat zie je in de optocht, tijdens  de Grôtste Mââuwert, in outfits en carnavalsliedjes. Het spel met taal heeft daarbij steeds een belangrijke plaats. Veel creativiteit moeten we helaas een jaartje pauzeren, maar niet op schrift. Welke dichtende Kielegatter weet een polonaise te creëren van vrolijke dansende woorden?

Waar moet het gedicht aan voldoen?
Een carnavalesk gedicht waar de creativiteit in taal vanaf spat, daar is Stichting Kielegat naar op zoek. We willen weer eens ouderwets kunnen lachen! Geen vuurwerk van moeilijkdoenerij, geen dwangrijm of afgekeurde sinterklaasgedichten. Maar een ludiek gedicht van maximaal 25 regels waar het motto ‘T’âângt ervan af’ in verwerkt is. Dat zijn ongeveer de enige criteria.

Het winnende gedicht
De gedichten kunnen vóór 11 januari 2021 worden ingestuurd naar pers@kielegat.nl. Ze worden beoordeeld door een deskundige jury van bekende, creatieve Kielegatters onder leiding van Rob van Uden. Het winnende gedicht wordt tijdens de Oeleviering voorgelezen door een bekende Bredanaar en krijgt een plaats in het onderkomen van de Prins. De drie beste gedichten worden geplaatst in de Kontklopper.

De Oeleviering zal worden uitgezonden op de Bredase televisiekanalen op zondag 14 februari. Met de huidige maatregelen is deze niet toegankelijk voor publiek. Houd voor het alternatieve programma deze website in de gaten of de social mediakanalen van Stichting Kielegat.

Onze sponsoren

AB Inbev Nederland

Gemeente Breda

Landgoed Klokkenberg

Rabobank Breda

Vrienden van de Prins

Café Publieke Werken

Livingprojects

Kielegatse Leutpenning

© Stichting Kielegat 2021

Privacyverklaring

Cookies

Site map

Onze sponsoren

AB Inbev Nederland

Gemeente Breda

Landgoed Klokkenberg

Rabobank Breda

Vrienden van de Prins

Café Publieke Werken

Livingprojects

Kielegatse Leutpenning

© Stichting Kielegat 2021

Privacyverklaring

%d bloggers liken dit: