Kielegatse Veiling

20 januari 2023 | 19:11

Elke jaar vieren meer dan 70.000 Kielegatters, en carnavalsliefhebbers van buiten de stad, carnaval in ons mooie Breda. Stichting Kielegat, organisator van dit mooie feest, zorgt dat er voor alle leeftijdsgroepen iets te beleven valt, op een veilige manier en binnen de  tradities die het Kielegat heeft. De organisatie hiervan kost steeds meer geld, dat we voor een groot deel als Stichting zelf moeten ophalen, iets dat veel carnavalsvierders zich niet altijd realiseren.

Bij het ontstaan van het Kielegatse carnaval en de eerste viering (bij de herovering van Breda) kon Prins Maurits dit nog zelf betalen, maar in de jaren erna moest hij ook geld ophalen om iedereen dit feest te laten vieren. Hij vroeg een kleine bijdrage aan de carnavalsvierder, maar wilde geen extra belasting heffen en het volk teveel belasten. Daarom bedacht hij anderen methoden om aan geld te komen, waaronder het bij opbod verkopen van een deel van zijn bezittingen. Zo is de Kielegatse veiling ontstaan. 

Door subsidie van de gemeente en de steun van (lokale) sponsoren kunnen we tegenwoordig o.a. de stad aankleden, artiesten boeken en de veiligheid waarborgen. De jaarlijkse veiling wordt sinds de herovering van de stad georganiseerd en is ook een van de inkomstenbronnen waardoor carnavalsvierders dit traditionele feest kunnen beleven. Kielegatters kunnen tijdens deze avond bieden op unieke kavels en laten hierdoor jong en oud straks genieten van carnaval.  

Old Dutch

Sint Janstraat 3A
Breda, 4811 ZK
+ Google Maps

Onze sponsoren

AB Inbev Nederland

Gemeente Breda

Landgoed Klokkenberg

Vrienden van de Prins

Café Publieke Werken

Livingprojects

Kielegatse Leutpenning

© Stichting Kielegat 2022

Privacyverklaring

Cookies

Site map

Onze sponsoren

AB Inbev Nederland

Gemeente Breda

Landgoed Klokkenberg

Vrienden van de Prins

Café Publieke Werken

Livingprojects

Kielegatse Leutpenning

© Stichting Kielegat 2022

Privacyverklaring