Dit is het programma op de andere pleinen

29-01-2024 | Nieuws-2024

‘Èdde gij ook zôôn last van Pleinfeest? Of strôômde gij deur naor 1 van de pleinen? Samen met de Bredase horeca is er naast het hoofdpodium midden op de Grote Markt een enorm uitgebreid carnavalsprogramma neergezet voor alle leeftijden. Kijk hier wat er verder te doen is in ut Kielegat:

Spanjaardsgat (Spinola)
Kom 4 dagen lang hossen op het Kieleiland in de haven van ut Kielegat. De grootste feesttent in Breda!

Feest mee met optredens van Veul Geré, Buren van de Brandweer, Immer Hansie, De Tappers, Lanterfantje en DarkRaver! Geniet dagelijks van een gratis carnavalsbrunch met worstenbrood en snert van 11.00 – 14.00 uur. Op zondag, 11.00 – 16.00 uur, “Kiel Haolen”! Haal je gratis Kiel met je stempelkaart bij 24 drankjes  en geniet van blaaskapellen en DJ Toeskee! Gratis entree, garderobe en toiletten. Alle leeftijden zijn welkom. Grote groep? Stuur een mailtje naar: Dirk@spinolabreda.nl

Grote Markt Zuid
Carnavaleske klanken en feestvreugde aan de zuidkant van de Grote Markt

Op het leutige plein, te midden van bruisende cafés, rockt een podium waar vakkundige carnavaleske dj’s al jarenlang de boel op stelten zetten. Waar wacht je nog op? Kom hossen, loop mee in de polonaise en geniet van gezellige drankjes! We verwelkomen je van vrijdag 16:00 tot dinsdag 19:00 uur.

Kasteelplein
Laat je smaakpapillen dansen te midden van de festiviteiten op deze culinaire schuilplaats tijdens carnaval!

Midden in de carnavalsdrukte biedt het Kasteelplein een momentje van rust en smaak. Ontsnap even aan de polonaises en feestvreugde om jezelf te verwennen en even een goeie bojum te leggen met het aanbod van onze vele foodtrucks. Op het Kasteelplein vind je de perfecte balans tussen ontsnappen aan de drukte en genieten van heerlijk eten.

Kerkplein
Beleef onvergetelijke momenten onder de schaduw van de Grote Kerk en laat je meevoeren in de feestvreugde op het Kerkplein tijdens deze carnavalsdagen!

Van vrijdag 16.00 uur tot dinsdag 18 uur presenteert het Kerkplein een bruisend carnavalsprogramma. Met optredens van diverse carnavalsdj’s waaronder Ray Romano en optredens van o.a. Ruud Versteeg, Zanger Nick en De Rubber Schuimboten. Op zondagmiddag claimt de Kielegatse jeugd het plein tijdens Kielegat Kwèkt Meej en de dinsdag wordt afgesloten met een feestelijke act en Dj The Judge.

Havermarkt
Vijf dagen lang bruist carnaval op de Havermarkt met bier uit de tap en de grootste carnavalskrakers.

De traditionele afsluiting, De Aláááfterparty op dinsdagavond vanaf 19.00 uur, biedt drie uur lang gezelligheid met DJ Feestray, Tommy Lips, Sjansjee, en 11 geweldige gastoptredens. BredaNu registreert en zendt de feestelijkheden live op TV uit. Deze 4e editie belooft een onvergetelijke avond te worden.

Haven
Het was even Kantje Boord maar ook dit jaar is Ut Kielegats Festival oan d’n Haoven er gewoon weer bij!

Ondanks de interne veranderingen waren we wat Kantje Boord betreft het unaniem eens: Never change a winning team! Wat je dus van d’n Haoven kan verwachten: zelfde recept met ‘eul veul Kielegatse gezelligheid! Vrijdag gooien we de trossen los en gaan we officieel van start! Dus trek je stoerste piratenpak uit de kast en kom aan boord, want hier wil je bij zijn! Van vrijdag 9 t/m dinsdag 13 februari laten we samen de Haven weer op z’n grondvesten trillen, tot dan!

Veemarktplein
De ideale plek voor traditionele carnavalsvierders, jong én oud. Geniet van kapellenmuziek en nostalgische carnavalskrakers.

Op het Veemarktplein barst het ouderwetse straatcarnaval los met kapellen en DJ’s van zaterdag 13.11 uur tot maandag 23.11 uur. Hoor heerlijke carnavalsklanken en echte krakers! Op zondagochtend kan je komen brunchen meej dun Prins en aansluitend mini hossen met Club Kielegat. Ook voor een stevige bodem kun je hier terecht. Geniet van heerlijke belegde broodjes en smaakvolle hamburgers.

Van Coothplein
Als het (meters bier) regent sta je bij het Van Coothplein tijdens carnaval lekker droog in oew pakske

Van carnavalsvrijdag 18.00 uur tot maandag 23.00 uur biedt dit plein een carnavalsprogramma met diverse artiesten en dj’s op een groot overdekt podium. Wat de weergoden ook van plan zijn, hier blijf je droog. Geniet van optredens van De Tappers, H3: Want het is Hitjesdag, De Rubberen Schuimboten, Max voor het Stappen, Timo V, Peter Selie, Lazee Larry & de Mongolen, en nog veel meer.

Chasséveld
Welkom in de feesttent! Vier dagen feest met o.a. Tino Martin, John West & Gullie (gratis entree)

We gaan vier dagen hossen in de tent op het Chasséveld. Met bovenstaande artiesten én Arjon Oostrom, Zanger Kafke, Wilbert Pigmans & mennie moor. En het mooie is? De entree is bijna altijd gratis! Op vrijdag vindt de studenten carnavalscantus plaats en op maandag de Silent muziek bingo. Meer info? Check onze socials of www.defeesttentbreda.nl

Daarnaast is er nog van alles te doen in de St. Janstraat en op ons hoofdpodium midden op de Grote Markt.

Onze partners

AB Inbev Nederland

Gemeente Breda

Landgoed De Klokkenberg

Zuyderleven

Vrienden van de Prins

Café Publieke Werken

Livingprojects

Kielegatse Leutpenning

© Stichting Kielegat 2023

Privacyverklaring

Cookies

Site map

Disclaimer : Tijdens de door Stichting Kielegat georganiseerde evenement en activiteiten kunnen foto’s, video en of geluidsopnamen gemaakt worden. Door het bezoeken van het evenement of activiteit geeft u toestemming voor het maken van foto, video en/of geluidsopnamen. Stichting Kielegat gebruikt deze opnamen mogelijk voor promotionele- en of archief doeleinden.

Onze partners

AB Inbev Nederland

Gemeente Breda

Landgoed De Klokkenberg

Zuyderleven

Vrienden van de Prins

Café Publieke Werken

Livingprojects

Kielegatse Leutpenning

© Stichting Kielegat 2023

Privacyverklaring

Disclaimer : Tijdens de door Stichting Kielegat georganiseerde evenement en activiteiten kunnen foto’s, video en of geluidsopnamen gemaakt worden. Door het bezoeken van het evenement of activiteit geeft u toestemming voor het maken van foto, video en/of geluidsopnamen. Stichting Kielegat gebruikt deze opnamen mogelijk voor promotionele- en of archief doeleinden.