Laatste afgelopen Evenementen

Inleveren plakken Vrienden van de Prins

Publieke Werken Sint Annastraat 12, Breda

Prins Driekus d'n Tweejde zal de plakken van zijn vrienden weer in ontvangst nemen en met samen met zijn vrienden terugblikken op een mooie carnaval.

Halfvasten

Kielegat

Mis je het al carnaval? Of ben je nog flink aan het bijkomen? Voor iedereen die er geen genoeg van kan krijgen of nog leutpenningen over heeft, organiseert Stichting Kielegat weer ouderwets Halfvasten! Op de laatste dag dat de leutpenningen nog geldig zijn, dweilen we met kapellen langs diverse cafés.

Verbranding Kiske & Mieske

Haven Breda

De verbranding van Kiske en Mieske is elk jaar het eindpunt van de carnaval. Na zijn debuut nemen we afscheid van het carnavalsseizoen met onze Prins Driekus d'n Tweejde. Hij zal zijn steek af doen en de sleutels van de stad teruggeven aan de burgermeester. Na de laatste carnavaleske nummers en de bekendmaking van het motto van het jubileumjaar (2024-2025) worden Kiske en Miekske met vallen en opstaan, met vreugde en verdriet weggebracht naar de haven. Daar steekt Prins Driekus de de poppen aan. Met de vurige afsluiting wordt carnaval 2024 afgesloten.