Grôtste Mââuwert Inloopavond

Cafe De Haagse Poort Haagdijk 149,, Breda

Inloopavond speciaal voor alle Kielegatters die deel willen nemen aan de Grôtste Mââuwert op 4 februari in de Mezz.

Nieuwjaarsreceptie & installatie jeugdraad

Holy Moly club Torenstraat 17, Breda, Noord-Brabant, Netherlands

Om het nieuwe jaar goed in te luiden nodigt Stichting Kielegat alle Kielegatters graag uit om te klinken op een bruisend 2024!

Inschrijving Optochten

Holy Moly club Torenstraat 17, Breda, Noord-Brabant, Netherlands

Tijdens de nieuwjaarsreceptie kunnen wagenbouwers, loopgroepen en alle andere geintresseerde Kielegatters zich tot 16.00 uur inschrijven voor de Grote optocht en/of de Brakkensliert.

Ut Grôôt Kielegats Dikteej  

Het echte “Bredaos” hoor je (met carnaval) in het Kielegat overal en zijn we ook trots op. Maar hoe goed ben jij er eigenlijk in? En als je het een beetje spreekt, weet je ook hoe je het schrijft? Dit jaar nemen we het Dikteej live af op een unieke locatie. Meer informatie volgt...

Kaartverkoop Carnavaleske Wandeling

Cafe de Haagse Poort Haagdijk 149, Breda, Nederland

Bereid je dus goed voor op de voorverkoop op zaterdag 13 januari. Er is plaats voor 250 deelnemers. Kaarten kosten 11,11 euro. Max. 4 kaarten per persoon.

Opendag Wagenbouwers

Hekven Hekven 2, Breda

Kielegatters kom een kijkje nemen in de bouwloods aan de hekven en zie hoe de wagenbouwers de mooiste carnavalswagens aan het bouwen zijn voor de Kielegatse optocht.

Kielegatse Vrijmarkt

Huis van de Heuvel – De Vlieren Mgr. Nolensplein 1, Breda

De leukste vrijmarkt van ut Kielegat is terug! Dit jaar worden de marktkramen en verkoopkleedjes verspreid in Huis van de Heuvel.

Lintjesregen & presentatie Kontklopper

Cafe De Haagse Poort Haagdijk 149,, Breda

Tijdens deze mooie avond worden de startnummers uit voor de Grote Optocht uitgereikt! 11 Kielegatters worden in het zonnetje gezet en het allereerste exemplaar van de Kontklopper wordt gepresenteerd.

Kontklopper verkoop

Op zaterdag 27 januari  zal Prins Driekus d'n Tweejde met zijn gevolg door het Kielegat trekken om aan zijn stadsbewoners de jaarlijkse carnavalskrant te presenteren.

Kielegatse Veiling

Avenue Waterstraat 5, Breda, Noord-Brabant, Netherlands

De jaarlijkse veiling wordt sinds de herovering van de stad georganiseerd en is ook een van de inkomstenbronnen waardoor carnavalsvierders dit traditionele feest kunnen beleven. Kielegatters kunnen tijdens deze avond bieden op unieke kavels en laten hierdoor jong en oud straks genieten van carnaval.  

Oeledienst

Alle Kielegatters zijn op zondag 28 januari weer van harte welkom in de Grote Kerk! Om 12.00u begint de jaarlijkse Oeledienst: een carnavaleske dienst (geen mis!) die Kielegatters op leutige wijze doet stilstaan bij de serieuzere kant van carnaval.

Vrienden van de Prins bingo

Publieke Werken Sint Annastraat 12, Breda, Nederland

Het succes van vorig jaar wordt herhaald! Speciaal voor de Vrienden van de Prins maar ook alle andere bingo- en carnavalsliefhebbers zijn van harte welkom voor deze ludieke carnavaleske Bingo.